Innhold

Å beskytte huden til barna dine

av_solaires_enfants_vulnerable_1x1

Barns hud er mer sart

Men hvorfor reagerer barn annerledes i solen?
• Hos barn er det øverste laget av epidermis tynnere enn hos voksne, noe som gjør det mer sårbart for solindusert celleskade 
• Barn vokser fortsatt. Kroppen deres har ennå ikke utviklet stor motstand mot solen og huden deres er umoden, med et pigmenteringssystem som fortsatt utvikler seg
• Huden deres er veldig reaktiv på produktene de bruker. De trenger solbeskyttelse tilpasset alder og sensitiv hud

Barn: sårbare målgruppe i solen

Barn er en sårbar målgruppe når de er ute i solen. For det første er de mer utsatt for solen på grunn av livsstilen deres, og huden deres er også mer sart. 

Soleksponert livsstil

På skolen, på lekeplassen, i helgen i parken, på stranden i ferien... Barna dine blir utsatt for solen veldig ofte, og tilbringer i gjennomsnitt 10 timer i uken ute når de er på skolen.

Deres fortsatt sarte hud er mer sannsynlig for å bli skadet av solen hvis den ikke er riktig beskyttet, noe som gjør dem mer utsatt. 

av_solaires_schema_difference_peaux_bebe_adulte_1x1 1: Hypodermis 2: Dermis 3: Epidermis

Fra fødselen er 50-80% av evnen vår til å motstå solskader av den totale soleksponeringen vi vil oppleve i løpet av livet brukt opp før vi fyller 18 år. Pass på sommerfugleffekten når det kommer til solen: en solbrenthet i barndommen kan føre til hudkreft flere år senere i voksen alder.

Vær forsiktig: ingen sol for babyer

Nyfødt-tiden er når solbrenthet er farligst. Det er flere grunner til dette:

• huden er fortsatt sart,
• spedbarnet vet ennå ikke hvordan det skal regulere kroppstemperaturen
• solbrenthet kan påvirke hele fysiologien
• det finnes risiko for dehydrering eller hypertermi (økt kroppstemperatur).
En baby under ett år bør aldri overlates i solen, selv ikke for en kort periode. Femten minutter i skyggen under en parasoll er nok til å gi babyen D-vitaminet de trenger for å vokse og utvikle sterke bein.

 

De riktige trinnene for å beskytte deg mot solens skadelige effekter.

Det er aldri for tidlig å lære barna dine god soleksponeringspraksis. Å kjenne (og respektere) reglene for soleksponering er den eneste måten å nyte solen trygt på.

Vurder tiden på dagen du er ute i solen

"Når kan jeg gå og leke i solen med vennene mine?" Selv om barnet ditt begynner å bli utålmodig, er det veldig viktig å unngå timene med maksimalt sollys mellom kl. 11:00 og 16:00, når solen er på sitt høyeste på himmelen og UV-strålene er på det farligste - spesielt på stranden, der sanden reflekterer solen. Enten du distraherer dem med en fargelegging eller en lur, er det opp til deg å finne alternative aktiviteter!
 

Beskytt barnet ditt med klær

Klær er en av de beste måtene å beskytte barn mot solen mens de er på farten. Se etter lange ermer, topper som dekker skuldrene, bukser og bredbremmede hatter. 
 

Beskytt barnet ditt sine øyne 

Som med huden deres, har barnas øyne ikke modnet og er spesielt følsomme for stråling. Det er derfor det anbefales at du utstyrer barnet ditt med sertifiserte UVA-beskyttelsesbriller som er tilpasset ansiktsformen. Jo tidligere du venner barnet ditt til å bruke briller, jo lettere blir det for dem å orke å gå med dem!
 

 Påfør god solbeskyttelse

Det er viktig å regelmessig og sjenerøst smøre solkrem med minst SPF 50 på barnas hud, og påføre den på nytt minst annenhver time - spesielt siden det er mange muligheter for dem å bli kvitt beskyttelseskremen sin: svømming, lek, svette, for å nevne noen få favoritter. Dagens barn er morgendagens voksne, så det er viktig å lære dem god solbeskyttelsespraksis fra en veldig tidlig alder.
 

Sørg for at barnet ditt holder seg hydrert

Barn tenker kanskje ikke alltid på å holde seg hydrert når de løper rundt og leker gjemsel i friluft. Det er veldig viktig at barnet ditt drikker mye vann når det er ute i solen for å unngå dehydrering. 
 

Ikke utsettes direkte for sollys

Velg hvis mulig aktiviteter i skyggen og unngå direkte soleksponering. Du kan nyte stranden selvfølgelig, men ta med en parasoll! Men vær forsiktig: skygge betyr ikke null beskyttelse! Vær obs på indirekte UV-stråling.
 

av_solaires_enfant_application_protection_1x1_v1 473X473

La oss innse det, barn er ikke akkurat fans av solkrem.

Her er noen tips som kan hjelpe:

  • Påfør solkrem på kroppen først og avslutt med ansiktet. Gjør det morsomt å bruke solkrem!
  • Legg den mengden som trengs (for eksempel 2 dråper for armen*) i håndflaten.

  • Be barnet om å ta en liten mengde med fingertuppene og påføre den i små prikker i ansiktet og kroppen slik at de ser ut som en marihøne eller leopard.
  • Fordel deretter kremen jevnt over hele kroppen.
Tilbake til toppen