Innhold

Beskytter huden din om vinteren

av_solaires_hiver_campagne_1x1 473x473

Gode vaner for å beskytte huden mot solen på vinteren

Om vinteren må vi fortsette med solbeskyttelsesvanene våre, for eksempel ved å bruke en fuktighetskrem med SPF eller ved å legge til en lett SPF til vår hudpleierutine om morgenen. Det er viktig å velge en form for beskyttelse som passer livsstilen og rytmen din: Hvis du tilbringer mye tid ute, kan du bruke mer SPF, men hvis du jobber på et kontor bak en datamaskin hele dagen, er SPF 15 brukt en gang om dagen nok. 

Hvordan påvirker vintersolen huden vår?

Solen tar ikke ferie! Den er der hele året, om enn litt mindre "aggressivt" enn om sommeren. Om vinteren avtar UVB-strålene som er ansvarlige for solbrenthet og er mindre farlige, men dette er ikke tilfellet for UVA-stråler, som er ansvarlige for progressiv hudforringelse, aldring av huden og forekomsten av solflekker. Det er også viktig å huske at UVA kan nå de dypeste lagene av dermis og dermed være ansvarlig for DNA-skaden som sees i hudkreft.

 

av_solaires_hiver_proteger_peau_1x1_472x472

Huden din bør beskyttes når du er ute i mer enn 15 minutter, enten det er på en terrasse eller i fjellet. For å beskytte deg selv er riktige klær og solbriller også viktig.

VENNLIGE, EKSPERTRÅD 

Sol i fjellet: pass deg for faren

I fjellet er huden din enda mer utsatt for solens skadelige effekter på grunn av høyden og sollys som reflekteres. Snøen reflekterer UV-stråler, og øker mengden stråling som når deg: 80% av UV-strålene reflekterer snøen og treffer huden enda hardere.

Det er også anerkjent at UV-mengden øker med 4% hver 300. meter, som i 3000 meters høyde er 40% mer UV enn på stranden. Dessuten kan miljøet være misvisende og gir deg ikke alltid en objektiv følelse av om du blir solbrent eller ikke: huden din blir nesten "bedøvet" av kulde og vind som gir et inntrykk av friskhet, mens de hvite skyene filtrere svært få UV-stråler, selv om de kan få deg til å tro at risikoen for solbrenthet er lav.

I denne situasjonen anbefales det å beskytte deg selv med solbriller og solkrem med høy SPF (minst 30) og å fornye denne beskyttelsen minst annenhver time, spesielt hvis du står på ski eller tilbringer mye tid ute.

Tilbake til toppen