Innhold

Forbereder huden din for solen

Hvorfor det er viktig å forberede huden på solen.

Å forberede huden på solen før langvarig eksponering er et viktig skritt for huden som vi altfor ofte glemmer. Det er spesielt nyttig for personer med lys hud, solallergier eller intoleranser, eller rett og slett hvis du vil unngå å bli solbrent fra første øyeblikk du går ut. Hud som ikke har vært utsatt for solen på en god stund er enda mer sårbar for de første UV-strålene den utsettes for. 

 

av_solaires_accessoires_vacances_1x1 577x596

 

Tre trinn for å forberede huden din for solen

av_solaires_exfolier_1x1 1620x1620

 

 

Trinn 1: Eksfoliere

Eksfoliering noen dager før soleksponering er den beste måten å få en god brunfarge på: den kvitter seg med døde celler, og overhuden har all plass den trenger for å produsere rikelig med melanin og få brunfargen til å vare lenger. En annen fordel er at peeling frigjør tilstoppede porer og jevner ut hudteksturen, og gir den en strålende glød.

 

Trinn 2: Beskytte

Når du har eksfoliert huden og er klar for stranden, ikke glem det mest avgjørende trinnet: Beskytt deg mot solens stråler når du er ute. Vi kan ikke si det ofte nok: soleksponering er aldri risikofritt, og det er derfor det er viktig å beskytte huden din ved å ha på klær, bruke en solkrem med høy SPF og følge reglene nøye for soleksponering vi nå har for hånden (ingen sol mellom kl. 11:00 og 16:00). Dette er den eneste måten å begrense risikoen for solskader og aldring av huden: solbrenthet, solflekker og til og med hudkreft. Å beskytte huden din er den beste måten å oppnå en naturlig, gradvis og langvarig brunfarge på.

av_solaires_hydrater_1x1 577x566
av_solaires_proteger_1x1 577x588

Trinn 3: Fuktighet

For å lindre huden din etter soleksponering og for å forlenge brunfargen, husk å gi huden fuktighet med en aftersun-behandling. Solen tørker ut huden og gjør den tykkere. Dette betyr at soleksponert hud er tørst hud. Den trenger å være hydrert og dypt næret. En krem vil gi næringsstoffer for å gjenoppbygge hudbarrieren og lindre eventuell overoppheting som kan oppstå etter soleksponering.

Mat spiller også en viktig rolle. Et fargerikt kosthold med velbalansert mat rik på antioksidanter gir huden alle de næringsstoffene den trenger – med vitaminer som spiller en nøkkelrolle – for å holde melaninproduksjonen i gang over sommeren.

VENNLIGE, EKSPERTRÅD

Solarium: se opp for farene

Hvis du tenker på å ta en tur til solsengene for å gjøre huden klar for sommeren, husk at de kunstige UV-strålene ikke gjør deg klar for solen i det hele tatt. Alt de vil gjøre er å bruke opp hudens evne til å beskytte seg mot solskader, uten å bevæpne deg mot de skadelige effektene av solen sånn som solbrenthet. Alt du får er en ytterligere risiko for hudkreft og akselerert hudaldring på grunn av bruk av skadelig UVA. Hvis du ønsker å bli solbrun før du er ute i solen og ikke vil vise frem den hvite huden de første dagene på stranden, velg heller selvbruner i stedet.

 

Tilbake til toppen