Hvorfor utgjør idrett en risiko?

Når du driver med sport utendørs, utsettes du for fenomenet der sollys blir reflektert. Overflater som for eksempel bakken reflekterer noen av solens stråler. Jo lysere en overflate er, jo mer lys reflekterer den. Når du er opptatt, er det også mer sannsynlig at du glemmer å smøre deg med solkrem hver 2. time, og du kan til og med miste beskyttelsen du allerede har på grunn av svette og bevegelse.

Snø reflekterer 85% av solens stråler, sand 17%, vann 5% og gress 3%.

Vannsport

Vindsurfing, surfing, svømming, vannski, kajakkpadling... Om sommeren byr stranden på mange muligheter til å avreagere, og du har rett til å nyte dem! Men vær oppmerksom på sand og vann som reflekterer solstrålene og gjør deg (enda) mer sårbar for UV-strålene, spesielt når solen er på topp mellom 11:00 og 16:00. 

 

av_solaires_sport-aquatique_1x1 473x473
av_solaires_sport_hiver_1x1 473x473

Fjellsport

I fjellet forverres solens risiko grunnet et svært høyt strålingsnivå. Dette er på grunn av høyden, tilstedeværelsen av snø som reflekterer sollys som øker strålingen som mottas, samt klimaet og miljøet: vinden, kalde temperaturer og hvite skyer i høyden kan få deg til å tro at solen ikke når deg og at huden din er trygg. Imidlertid er det stikk motsatt!

VENNLIGE, EKSPERTRÅD

Beskytt deg selv for å kose deg mer

For å kunne nyte sport på en trygg måte, er det viktig å beskytte seg selv med et godt solbeskyttelsesprodukt som har en høy SPF og påføre det på nytt veldig regelmessig. Og de vanlige regler for soleksponering bør følges med enda mer vaktsomhet. Bruk solbeskyttelse som passer til din sport - vanntett for vannsport; svært høy SPF for fjellsport - i tillegg til å passe til hudtypen din, selvfølgelig. 

Hvorfor bruke et solbeskyttelsesprodukt "spesielt for sport" under fysisk aktivitet?

Hvorfor bruke et solbeskyttelsesprodukt "spesielt for sport" under fysisk aktivitet?

  • Teksturen er spesialdesignet for å gi en ufettet finish og la huden føles frisk og i stand til å puste.
  • Den flytende formelen gjør den enkel å påføre, selv på områder med hår.
  • Formelen er svært vannavstøtende, og sportselskere er fornøyde med resistensen mot svette (93%* av det undersøkte panelet anser at produktet er vann- og svettebestandig).
  • Det transportable formatet til Fluide Sport 50+ lar deg ha solbeskyttelsen med deg til enhver tid.

Tips: Fordi formelen er veldig vannavstøtende, kan du trygt bruke Avène Thermal Spring Water Spray for å kjøle deg ned under sportsaktiviteten din.

Fra samme produktkategori

LØSNINGEN FOR Å BESKYTTE SENSITIV HUD (PÅ FARTEN)

Eau Thermale Avène hudpleieprodukter designet for å beskytte huden og respektere havene

Sun Stick SPF50+ solstift til sensitiv hud

Sun Stick SPF50+ solstift til sensiti...

Beskytter

Tilbake til toppen