av_solaires_acne_1x1 470x470

Effekten av solen på akne-utsatt hud

Forbedringen som personer med akneutsatt hud opplever på starten av sommeren, er ofte kortvarig. Soleksponering har faktisk flere negative effekter på akne-utsatt hud. Disse mekanismene fungerer på en slik måte at de forverrer akne på en forsinket måte.

Keratinisering

Til å begynne med hjelper UV-stråler med å tørke ut overflatelaget av epidermis, og med det P. acnes bakterier som er ansvarlige for akne. Dette er kjent som keratinisering av huden, som kommer med en herding av hudcellene. Hudens tekstur virker jevnere og mer regelmessig, og kviser reduseres. Men noen uker senere tar huden hevn og utbruddene kommer tilbake. Dette kalles akne rebound-effekten. Hvordan virker det?   Fordi huden er tykkere, er det faktisk vanskeligere for den å eliminere de døde cellene sine. Talg og hudurenheter blir vanskeligere å skylle bort og de begynner å blokkere porene, noe som fører til flere hudormer og mikrocyster som blir i fare for infeksjon (det er litt som når avløp blokkeres og de ikke lenger kan gjøre jobben sin med å evakuere avfall). Sommervarme og svette hjelper ikke: svette skaper et gunstig miljø for spredning av bakterier assosiert med akne.

 

av_votre-peau_cicatrisation_acne_1x1 473x473

Rollen til talgkjertlene

Selv om huden din virket godt uthvilt og akne var i "av"-modus i de rolige sommermånedene, var den faktisk fortsatt under angrep. Hjemme mangler huden lipider og begynner å overprodusere talg for å kompensere for denne mangelen. Overaktive talgkjertler kan føre til kviser, hudormer og mikrocyster, som er grunnen til at kviser har en tendens til å få tilbakefall etter sommeren. Til slutt, ikke glem at i solen slutter ikke cellene å lage talg: det blir rett og slett fanget i den tykkere epidermisen. Når huden stopper denne beskyttelsesprosessen, slipper den ut all talg som ble overflødig lagret.

VENNLIGE, EKSPERTRÅD

Ved å begynne med noen gode vaner, vil du kunne nyte fordelene av solen mens du tar vare på din akne-utsatte hud.

Begrens soleksponering

Det første du bør unngå er for mye soleksponering, for ikke å gjøre akne verre. Overdreven soleksponering og/eller upassende solbeskyttelse kan også forårsake pigmentproblemer, og personer med akne eller akne-arr er spesielt utsatt for hyperpigmentering. Unngå i det minste de farligste timene med eksponering fra 11:00 til 16:00, og respekter alle reglene for soleksponering. Solarium bør unngås helt, da de fremmer fortykning av huden.

Bruk passende solbeskyttelse

For å begrense risikoen for hyperpigmentering er det viktig å bruke en effektiv solbeskyttelse tilpasset akne-utsatt hud, med en ufettete og ikke-komedogen formel. En lett tekstur, som en gel eller væske, er spesielt egnet for akne-utsatt hud. Og som med all eksponering for sol, husk å påføre solkrem på nytt minst hver 2. time og etter bading, håndkletørking eller å ha svettet en stund.

Husk å vaske ansiktet morgen og kveld med micellært vann eller pH-nøytral rensegel for å fjerne urenheter og overflødig talg på overflaten. En skrubb eller maske kan også påføres huden en eller to ganger i uken for å fjerne døde hudceller og forhindre at porene tetter seg senere. Et balansert kosthold og regelmessig hydrering kan også bidra til å eliminere giftstoffer.

 

  • <span class="ezstring-field">av_solaires_acne_application_produits_4x5_368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_solaires_acne_soleil_4x5_v1_368x460</span>
  • <span class="ezstring-field">av_votre-peau_cicatrisation_acne_4x5_368x460</span>
Tilbake til toppen