av_solaires_taches-brunes_closeup_1x1 470x470
Hva er brune solflekker?

Solflekker eller aldersmerker, kjent som lentigo i medisinsk sjargong (eller "kirkegårdsblomster" på mindre enn munter fransk sjargong) er forårsaket av for mye soleksponering. De er resultatet av at melanin blir avsatt i epidermis eller dermis. Dette er en vanlig form for hyperpigmentering som vises som små, flate, mørke områder som er lysebrune til svarte i fargen. Solflekker kan finnes i ansiktet, på nakken, skuldrene, halsen, underarmene og baksiden av hendene. 

Hva er årsakene?

Solflekker er forårsaket av ubalanse i melanocytter, cellene som er ansvarlige for å produsere melanin, det naturlige pigmentet som farger huden. Ved solflekker vil huden produsere for mye melanin etter eksponering for UV-stråler, og dermed "oppstår flekker".

Brune flekker er ikke det eneste tegn på aldring av huden forårsaket av solen. Aldring av huden virker på to nivåer: På epidermis: UVB-stråler forårsaker utseendet av små solflekker. I dermis: UVA-stråler forårsaker dannelse av dype rynker.

Hvem påvirkes av solflekker?

Alle, både menn og kvinner. Brune flekker er mer vanlig hos personer over 40 år (derav navnet), men de kan oppstå tidligere. Tilstedeværelsen av flekker vil imidlertid være avhengig av hudfargen og tiden som brukes i solen: jo lysere huden er, desto mer sårbar er den for effekten av solen. For ikke å eldes (i hvert fall når det gjelder huden din), er det ikke nok å påføre en rynkekrem om kvelden. Når det kommer til solen, er forebygging bedre enn kur! Hudleger snakker ofte om konseptet solsikkerhet, det vil si å beskytte seg mot solen og ikke eksponere huden for mye. Solbeskyttelse er derfor det viktigste trinnet for å hindre dannelsen av aldersflekker. 

 

av_solaires_taches-brunes_1x1 470x470

Fordelene og skadene solen gjør på huden

Hvordan unngå solflekker i ansikt og hals

Velg god solbeskyttelse

Beskytt deg selv hele året

For å hindre solens effekt på aldringen til huden krever fotobeskyttelse, dvs. en konstant forsiktighet mot soleksponering: ikke gå ut i solen på tider av døgnet med sterk sol, bruk klær, hatt og (godkjente) solbriller, og bruk solpleieprodukter med høy SPF tilpasset din hudtype. 

Solens stråler opptrer på huden, selv på overskyede dager, så det er viktig å gi huden den daglige beskyttelsen den trenger for å holde seg trygg hele året. Selv i byen, bruk en fuktighetskrem med en lett SPF for å filtrere ut UV-stråler: den eneste måten å nyte lunsj utendørs!

VENNLIGE, EKSPERTRÅD

Ikke overdriv

Begrens tiden din i solen, hold deg unna solen i de varmeste timene, og bruk klær og hatt for å beskytte deg mot solen når det er mulig. Når huden utsettes for sol, påfør og påfør på nytt et solkremprodukt regelmessig med et passende SPF-nivå som er spesielt formulert for din hudtype og tilstand.

I mer enn 30 år har Eau Thermale Avène vært forpliktet til å tilby det beste av sine solpleieprodukter for å beskytte den sensitive huden din. I dag er våre Sun Care-produkter nummer én på fotobeskyttelsesmarkedet i europeiske apotek*.

*IQVIA - Pharmatrend International - år 2018 - i volum og verdi.
Tilbake til toppen