ALDRENDE HUD

Linjer og rynker, mindre strålende hud, tap av fasthet og elastisitet... de er alle et tegn på at tiden går.

ALDRINGSPROSESSEN

Tiden setter sine spor på huden vår. Både ytre påvirkninger og indre forandringer gjør at huden blir tynnere, sartere og mindre klar. Utrykkslinjer – smilerynker i øyekroken og linjer ved munnen – blir mer fremtredende. Huden mister sin elastisitet og sin naturlige glød.

Aldring er en prosess som både er genetisk bestemt men som også forårsakes av flere forskjellige miljøpåvirkninger slik som sol, forurensning, stress, røyking osv. Noen områder er spesielt utsatte for ytre påvirkninger. Det gjelder ansiktet, halsen og hendene.

ALDERSTEGN

De første tegnene på aldring er rynker og fine linjer, mindre glød i huden og tap av spenstighet. Disse forandringene henger sammen med at cellenes stoffskifte faller og med gjentatte angrep fra frie radikaler: oksiderte forbindelser som blant annet er et resultat av eksponering for UV-stråler.

Deretter danner rynkene dype furer og huden mister sin fasthet. Disse aldringstegnene henger sammen med en nedgang i antallet kollagenfibre og en mangel på hyaluronsyre, som er den grunnleggende substansen i dermis.

Til slutt mister den modne huden sin tetthet, vitalitet og komfort og hudens produksjon av viktige komponenter (f.eks. hyaluronsyre og kollagen) daler. Hudens struktur blir skrøpeligere, den mister sin tetthet og begynner å bli slapp. Huden blir også tørr ettersom den naturlige dannelse av lipider faller.

Takket være avansert dermakosmetisk forskning er det i dag mulig å bekjempe noen av disse alderstegnene. Avène har utviklet to hudpleieserier som begge er spesiellt utviklet til nettopp dette: Physiolift og DermAbsolu. 

Mens Physiolift er mer egnet til de tidligere aldringsfasene, i det linjer og rynker blir mer definerte, er DermAbsolu laget med tanke på moden hud som har mistet sin vitalitet, fasthet og glød. 

PHYSIOLIFT protect SPF 30.png