Hudpleie for veldig tørr hud og eksem

Hudpleie for veldig tørr hud og eksem

Røde flekker, kløe, tørr hud. Hva skal jeg ha på babyens hud når den har eksem? Eksem hos spedbarn bør behandles med spesifikke mykgjørende kremer og hygieneprodukter. Bli kjent med vår hudpleie for atopisk hud hos babyer

3 resultater "Hudpleie for veldig tørr hud og eksem"

FINN UT MER
FINN UT MER

Atopisk dermatitt hos babyer: hvordan gjenkjenner du det?

Spedbarnseksem er en hudtilstand som vanligvis oppstår mellom tre måneder og to år. Den viser seg i form av eksemutbrudd: røde flekker med blemmer. Sistnevnte er ledsaget av ekstrem tørrhet og intens kløe i huden. Dette symptomet fører ofte til søvnforstyrrelser.

Hvis huden blir klødd eller gnidd, brytes de små flekkene av og forårsaker væskende og gulaktige skorper.

Eksemutbrudd hos babyer kommer sammen perioder med remisjon hvor symptomene avtar en stund.

Før ettårsalderen kan atopisk dermatitt hos babyer sees på hevede områder av kroppen og ansiktet som pannen, kinnene, haken, armene og lårene. Etter det første året flytter det seg bort fra disse fyldigere områdene og beveger seg til hudfoldene (albuer, ben og bak ørene).

De fleste lesjoner forsvinner før ungdomsårene.

Årsaker til eksem hos babyer

Babyeksem er vanligvis forårsaket av en genetisk allergisk bakgrunn: atopi. Huden påvirkes av atopisk dermatitt etter mat- eller kontaktallergi (midd, dyrehår, pollen, vaskepulver, etc.).

Babyer med atopisk hud har en porøs hudbarriere og et svært reaktivt immunsystem. Ved den minste kontakt med et allergifremkallende stoff trenger derfor sistnevnte lettere gjennom epidermis og immuncellene overreagerer, og utløser hudbetennelsen som er karakteristisk for spedbarnseksem.

Eksemutbrudd hos babyer forverres deretter av ytre aggressorer:

Hvilke behandlinger bør jeg velge for å behandle babyens eksem?

For atopisk dermatitt hos babyer vil en barnelege eller hudlege anbefale tre tiltaksområder:

  • Behandling av hudbetennelse med medisiner i form av aktuelle kortikosteroidsalver. Denne aktuelle behandlingen bør påføres babyens røde partier.
  • Behandling av tørr hud på resten av kroppen gjennom intens hydrering med mykgjørende kremer for babyer.
  • Vask babyen med milde såpefrie renseprodukter.

Hva bør jeg bruke til å vaske babyen med når den har eksem?

Daglig hygiene for babyer med eksem bør innebære skånsom rensing av huden og klargjøring for krem. Dette øker effektiviteten av foreskrevet behandling i tilfelle tilbakefall.

Unngå også såpebaserte og parfymerte produkter. Velg f.eks. Xeracalm AD. Ultra-Rich Cleansing Bar for sin meget milde rensende base og fysiologiske pH som ikke skader hudens beskyttende film. Dette produktet er utviklet for å begrense risikoen for allergier.

Du kan også gi babyen et mykgjørende bad ved hjelp avXeracalm AD. Cleansing Oil. Dens lipidpåfyllende virkning gjenoppretter hydrolipidfilmen til babyens hud og lindrer kløe.

Andre råd:

  • Vask babyen i vann mellom 32°C og 34°C, én gang daglig og i maksimalt ti minutter, for å begrense kontakt med vann fra springen.
  • På slutten av badet kan du berolige babyens rødhet med en spray Avène termalkildevann.
  • Tørk barnet uten å gni, tørk forsiktig med et håndkle.

Våre kremer for eksem hos babyer

Etter at du har vasket babyen, påfør fuktighetskrem flere ganger om dagen for å forhindre utbrudd av atopisk eksem. Kremens fuktighetsgivende og nærende virkning reduserer tørr hud og styrker den beskyttende barrieren av epidermis for bedre vannretensjon.

Avènes laboratorier har designet fuktighetskremer for babyer basert på Sterile Cosmetics-teknologi. Dette reduserer antallet ingredienser, og beholder kun det som er essensielt for babyens hud: parfymefri og konserveringsfri pleie. Den har også en steril forseglet beskyttende emballasje (pumpeflaske og kapselrør).

For babyens tørre sensitive hud, Xeracalm AD. Cream gjenoppretter hudens barrierefunksjon og hudkomfort og lindrer kløe.

Hvis babyen har spesielt tørr, fortykket hud eller tørre flekker som flasser eller danner skorper, velg Xeracalm AD. Balm for intens hydrering.

For eksemutbrudd og sterk kløe som hindrer babyen i å sovne, påfør Xeracalm AD. Soothing Concentrate. Dens kløedempende virkning er umiddelbar og denne mykgjørende pleien kan brukes på ansikt, kropp og øyelokk av hele familien.

I tillegg tørker Cicalfate Spray opp væskedannelse forårsaket av kløing og Cicalfate krem roer ned babyens hudirritasjoner.

Tilbake til toppen