Innhold

Å velge riktig solbeskyttelse

Du må fortsatt vite hvordan du velger mellom alle de forskjellige solkremene som finnes på markedet. Det er mange faktorer å vurdere når du skal ta en beslutning: 

 • Solforhold (sesong, breddegrad, høyde, med eller uten snø)
 • Eksponeringslengde (cruising, fotturer, soling)
 • Område som skal beskyttes (områder som vanligvis er avdekket i motsetning til dekket)
 • Fototype, hudtype (tørr, reaktiv, allergisk eller fet) og din allergiske eller fotoallergiske historie
 • UVB- og UVA-beskyttelsesindeksen for å beskytte mot aldring av huden og risikoen for solkreft.
 • Livsstil: sporty, urban, stressende, osv. 

KRAV TIL GOD SOLBESKYTTELSE

Et solbeskyttelsesprodukt bør:

 • Sørg for en minimum SPF (Sol Protection Factor) på 6
 • Sørg for en minimum UVA-beskyttelse tilsvarende 1/3 av SPF gitt på etiketten
 • Dekk de lengste UVA-strålene: en minimum kritisk bølgelengde på 370 nm.

Å VELGE RIKTIG SOLBESKYTTELSE

SPF (Sun Protection Factor) til et produkt indikerer UVB-beskyttelsesnivået. UVB-stråler er de farligste fordi de brenner epidermis og forårsaker solbrenthet på hud som ikke er tilstrekkelig beskyttet av melaninpigmenter (UVB-stråler er årsaken til 90% av hudkreftene). Men UVA-stråler er ikke ufarlige. Langt ifra: de trenger dypere inn i dermis og ødelegger kollagen- og elastinfibrene som holder huden tonet. Disse strålene er derfor den primære årsaken til hudens aldring. 

av_solaires_shema_protection_uva_uvb_filtres-chimique-mineral_16x9 1202x670 1: Epidermis - 2: Dermis - 3: Hypodermis - 4: Absorpsjon - 5: Refleksjon – fordeling

De forskjellige SPF-ene

Det finnes 4 kategorier av solkremprodukter i henhold til SPF:

 • Lav beskyttelse: SPF 6 eller 10
 • Middels beskyttelse: SPF 15, 20 eller 25
 • Høy beskyttelse: SPF 30 eller 50
 • Meget høy beskyttelse SPF 50+

Men i det sortimentet for høy beskyttelse blir forskjellen mellom de to høyeste beskyttelsesformene minimal, siden et SPF 30-produkt filtrerer bort 96,7% av UVB-strålene sammenlignet med 98% for et SPF 50-produkt.

VENNLIGE, EKSPERTRÅD 

Respekter bruksanvisningen!

Uansett hvilken SPF du velger, er det viktigste å bruke solbeskyttelse sjenerøst og regelmessig. Det er bevist at om en reduserer en 50% i anbefalt mengde å påføre, fører dette til en 75% reduksjon i effekten. Med andre ord, et SPF20- eller SPF30-produkt som påføres rikelig og regelmessig gjennom dagen, er ofte mer effektivt enn et SPF50-produkt som påføres kun én gang om dagen.

Hvordan påføre solkrem riktig

 • Les bruksanvisningen og forholdsreglene nøye før du bruker et produkt for første gang.
 • Påfør produktet jevnt på alle utsatte delene av kroppen før du går ut i solen. 
 • Gjenta påføring av solbeskyttelse, spesielt ved langvarig soleksponering og/eller etter bading, håndkletørking eller etter å ha svettet
 • Påfør nok produkt: Å ikke bruke nok solkrem reduserer beskyttelsesnivået mot soleksponering betydelig
av_sun-care_spray-50-_social_3282770100617

Hvilket nivå av SPF passer til hver fototype?

Valget av SPF bør bestemmes av solintensiteten, varigheten av soleksponeringen og individuell fototype. Jo lysere hud (fototype 1), desto høyere bør SPF være.

Fototype I

Denne hudtypen er veldig lys og melkeaktig, ofte med fregner. Hårfargen er vanligvis rød. Selv svært kort soleksponering vil føre til solbrenthet og de blir nesten ikke brune i det hele tatt. Det er viktig at denne gruppen holder seg beskyttet mot solen.
Anbefalt SPF: 50+

Fototype II

Lys hud, noen ganger med fregner og blondt hår. Disse menneskene blir nesten alltid solbrente, men de blir lett brune og har en lys brunfarge på slutten av ferien.
Anbefalt SPF: 50+

Fototype III

Disse menneskene er blonde eller brunhårede, med lys eller mørk hud. De kan bli solbrente ved tidlig soleksponering, men utvikler deretter en klassisk gylden brunfarge. Fargen på øynene og håret er viktig. Fototype 3 blondiner eller de med lyse øyne eldes raskere enn brunetter med mørke øyne ved gjentatt soleksponering.
Anbefalt SPF: 30 eller 50.

Fototype IV

Denne gruppen består av personer med mørk hud og brunt hår som sjelden blir solbrent. De blir lett brune.
Anbefalt SPF: 20 eller 25.

Fototype V

Dette er mørkhudede mennesker som svært sjelden blir solbrente og blir veldig raskt brune. De har en mørk brunfarge.
Anbefalt SPF: 20 eller 25.

Fototype VI

Denne gruppen består av personer med svart hud og mørke øyne som er svært motstandsdyktige mot soleksponering. En solkrem med lav SPF er tilstrekkelig for dem.
Anbefalt SPF: 10 (og 20 til 25 for de lysere stedene av huden).

 • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_phototype-1_4x5 367x460</span>
 • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_phototype-3_4x5 367x460</span>
 • <span class="ezstring-field">av_solaires_protection_phototype-5_4x5 367x460</span>

Å velge riktig tekstur 

Når du velger tekstur, er det to indikatorer å huske: personlig preferanse og hudtype. Jo tørrere huden er, jo mer fet tekstur kan du velge. Som sådan er solkremer egnet for tørr hud, væskebeskyttelse for kombinert til fet hud, og så videre. Valget av tekstur eller format på solkremen kan også avhenge av området på kroppen som skal beskyttes og påføringsmetodene du foretrekker: spray, melk, stift, osv.

 

 

av_solaires_protection_choisir_textures_1x1 473x473

Å velge et Avène-produkt betyr at du drar nytte av våre 30 år med forskning og innovasjon innen solpleie.

Sensitiv hud For barn og voksne
Den oransje serien er for deg

Overfølsom hud, intolerant mot kjemiske filtre og parfymer For barn og voksne
Mineralserien er den for deg

Sensitiv hud For barn og voksne
Den solfrie serien er for deg 

VENNLIGE, EKSPERTRÅD

En solkrem gir aldri absolutt beskyttelse!

Begrepene "solblokk" og "total beskyttelse" er nå forlatt fordi ikke et eneste solkremprodukt kan garantere total beskyttelse mot UV-stråler. Siden 2006 har SPF over 50 (60, 80 og til og med 100%) blitt gruppert av EU-kommisjonen i en enkelt 50+-indeks. Dette tiltaket ble tatt for å beskytte forbrukere fra å tro at med en solfaktor på 100% kan de ligge i solen hele dagen uten å måtte påføre solkrem på nytt og uten å lide av solens effekter på huden.

av_solaires_sport_jogging_1x1 473x473

Sol og sport

Sport er risikabelt i solen, spesielt utendørs hvor du utsettes for refleksjon av solens stråler. I øyeblikkets hete er det også mer sannsynlig at du glemmer å ta på deg solkremen annenhver time. Du bør derfor velge beskyttelse som er tilpasset dine bevegelser, med en tekstur som er motstandsdyktig mot vann og svette.

Les mer

 

Forbereder huden din for solen

Det er viktig å beskytte huden mens man er i solen. Men du kan også ordne det på forhånd ved å forberede huden på solen, spesielt gjennom kosttilskudd og et passende kosthold. Og for å forlenge effekten av brunfargen din, er det også viktig å passe på å lindre huden din etter soleksponering.

Les mer

av_solaires_hydrater_1x1 473x473
av_solaires_cicatrices_proteger_1x1 473x473

Å beskytte arr

Arr liker ikke solen. Et arr som utsettes for solen kan etterlate et permanent merke på huden. I løpet av de første månedene av arrets liv er det best å unngå å utsette det for solen. Etter seks måneder, når arret har blitt hvitt, bør det beskyttes med en passende høybeskyttelseskrem. Og dette er tilfelle for livet.

Les mer

Beskytte føflekkene dine

Jo flere føflekker en person har, desto større er risikoen for å utvikle melanom: 35% av disse kreftformene utvikler seg fra en eksisterende føflekk. Det er derfor viktig å effektivt beskytte huden mot solen for å begrense forekomsten av nye føflekker så mye som mulig, med en solkrem tilpasset din hudtype. I tillegg har overeksponering av eksisterende føflekker en innflytelse på utviklingen av lesjoner som kan bli kreftfremkallende.

Les mer

av_solaires_proteger_grains-de-beaute_1x1 473x473
av_sun care_lotion 50-_social_1_post_3282770100747_hd

SPF50+ SUN MILK

Et veldig effektivt produkt med en virkelig behagelig tekstur som ikke etterlater noen spor og sprer seg veldig lett. Jeg liker det veldig godt på min intolerante hud - det er en av de eneste jeg tåler! Oppdag våre Sun Care-produkter
Tilbake til toppen