Hudpleie for irritert hud

Hudpleie for irritert hud

Røde flekker, rød rumpe og nakkeutslett hos babyer Bli kjent med en hel serie med helende produkter som passer for babyens sensitive hud for å lindre babyens rødhet og hverdagslige skrammer.

Filtrer produkter
Filtrer produkter

1 resultat "Hudpleie for irritert hud"

FINN UT MER
FINN UT MER

Babyens røde flekker: identifisere utslettet

Røde flekker på babyer med kløe

Er babyens hud så tørr at den flasser eller får skorper? På toppen av det er babyens røde flekker veldig kløende og væsker? Det nyfødte barnet ditt lider sannsynligvis av eksem.  

Denne hudtilstanden, også kjent som atopisk dermatitt, vises på kinnene og bak ørene de første månedene av livet og deretter i hudfoldene på eldre barn. Den vises med eksemutbrudd, ledsaget av intens kløe og rødhet, etterfulgt av perioder med ro. Under utbrudd vil babyen din sikkert oppleve søvnforstyrrelser.

Denne dermatitten er forårsaket av atopi, en tilstand som er utsatt for allergi, ofte arvelig. Den rammer mer enn én av ti babyer og er ikke smittsom.

For å behandle eksem vil en barnelege eller hudlege henvise deg til kortikosteroidbaserte kremer. I tillegg kan mykgjørende kremer bidra til å lindre babyens irriterte hud og forbedre effektiviteten til terapeutiske behandlinger.

Eau Thermale Avène har formulert Xeracalm Ad-serien med mykgjørende hudpleieprodukter for å gjenopprette hudens hydrolipidfilm og dermed dens barrierefunksjon og for å lindre kløe. Her er noen forslag for å gjenopprette den lilles hudflora og ikke skade hudens hydrolipidfilm:

  • Vask babyen din med Replenishing Cleansing Oil eller Ultra-Rich Cleansing Bar, fri for såpe og dufter, med varmt vann mellom 32°C og 34°C
  • Etter å ha tørket babyen med et håndkle, påfør forsiktig mykgjørende Xeracalm AD. Lipid-Replenishing Cream, på babyens hud eller alternativt Lipid-Replenishing Balm hvis babyen har veldig tørr hud.
  • For intens kløe, lindre babyen med akuttbehandlingen Xeracalm AD. Soothing Concentrate.
  • Hvis den har en væskende lesjon, kan du bruke Cicalfate Spray som har en tørkende og reparerende virkning.

Rødhet i hudfolder

Har den lille røde flekker på foldene på nakken eller lårene? I et varmt og fuktig miljø er dette symptomet karakteristisk for intertrigo. Denne ufarlige hudinfeksjonen er vanlig hos babyer med sensitiv hud og hos voksne.

For det meste skyldes dette utslettet spredning av mikrosopp (mykose) under påvirkning av varme og fuktighet. Dette kan være forårsaket av overdreven svette når babyen er overdekket eller dårlig tørket etter bading, eller for lang tid mellom bleieskift.

For å bli kvitt disse røde flekkene må du ta tak i årsakene til intertrigo og bruke irritasjonsdempende behandlinger. Hvis utslettet vedvarer, spør barnelegen om råd.

Unngå maserasjon(fuktskader):

  • Fjern et lag med klær fra babyen når den er varm.
  • Skift bleie på babyen ofte
  • Tørk hudfoldene med et håndkle etter å ha skiftet bleie eller badet den.

Lindre og reparere irritert hud:

  • Spray Avène termalkildevann ved hvert bleieskift for umiddelbar lindring, og tørk deretter.
  • Påfør Cicalfate+ Repairing Protective Cream på rødhet for å reparere huden og forhindre bakteriell spredning.

Røde flekker og prikker på babyens rumpe

Hvis de røde flekkene er plassert på babyens bunn og kjønnsorganer, er det mest sannsynlig bleieutslett.

Utslettet er vanligvis ledsaget av små røde flekker, som noen ganger kan blø. Dette utslettet oppstår når babyens underdel blir liggende i en våt bleie for lenge eller når det får tenner.

En lege vil sannsynligvis skrive ut hydrokortison eller soppdrepende krem, som du kan supplere med en irritasjonsdempende krem, for eksempel Cicalfate+ Repairing Protective Cream. Du kan bruke Avène Thermalkildevann Spray for dens lindrende egenskaper etter hvert bleieskift.

Hvis babyens røde flekker begynner å sive ut eller blø, bytt ut kremen med Cicalfate Spray.

Skift også bleien til det nyfødte barnet mer regelmessig og la hen eller henne være fri for bleie i rundt ti minutter flere ganger om dagen.

Tilbake til toppen