Det siste en tenåring skal bekymre seg for, er uren hud. For å bidra til en renere hud og bedre selvtillit, har vi samlet sammen noen gode tips og informasjon.

Forsvinner akne med tiden?

ezgif.com-webp-to-png.png

Dermatolog og medisinsk direktør for Avène Dermatological Laboratories Victor Georgescu sier: «Hormonell akne i ungdomsårene vil gradvis forsvinne ved 20-års alderen. Men det er flere og flere tilfeller av voksenakne. Noen skyldes hormonelle forandringer, mens andre kan henge sammen med forurensning og livsstil eller en ubalanse i hudens bakterieflora. Det er best å ta kontroll over akne så fort som mulig.

HVIS AKNE FORTSETTER

Utover å følge en god hudpleierutine kan det være nødvendig å få henvisning til en hudlege. Ved mer alvorlig akne kan løsningen nemlig være en medisinsk aknebehanling i kombinasjon med en passende hudpleierutine. Ikke vent med å få gjort noe med det. Jo lengre man venter, jo verre kan det bli.

alvorlig akne,
at det er nødvendig å gå til hudlege.

Ca 10% har så

Forverres akne ved berøring av huden i ansiktet?

ezgif.com-webp-to-png (1).png

Dermatolog og medisinsk direktør for Avène Dermatological Laboratories, Victor Georgescu, sier: «Ikke vær redd for å spre bakterier ved å røre i ansiktet ditt. Å røre ved kinnet uten å tenke over det eller å gni pannen forsiktig vil ikke påvirke alvorlighetsgraden av din akne. Bakteriene sprer seg når du direkte tar på kvisene dine. Aldri klem ut kvisene dine. Det sprer bakterier og da kan det dannes et permanent arr på huden.»

Eau_Thermale_300ml01.jpg

Bruk av sminke når man har uren hud

Det går helt fint, så lenge du bruker produkter som ikke tilstopper porene (såkalte ikke-komedogene produkter) og etterfølgende fjerner sminken om kvelden. Husk solkrem, for solen har en negativ effekt på uren hud. Du risikerer f.eks. pigmenterte arr. Det finnes mange solkremer spesielt utviklet til uren hud, se etter oljefrie solkremer som ikke tildekker porene.

Beroligende pleie

Eau_Thermale_150ml_sdb.jpg

Risikofaktorer


Genetisk disponering, men også hormonelle endringer, soleksponering og stress. Effekten av røyking og kosthold er stadig under forskning…

Et godt tips er å spraye Avène Termalkildevann på huden etter at du har renset den. Termalkildevann beroliger huden og demper irritasjon.

EAU_THERMALE_AVÈNE-cleanance-instagram-

Anbefalt hudpleie

Bruk et skånsomt og spesialutviklet renseprodukt. Det er den mest effektive måten å rense huden og fjerne overflødig talg på. Velg Cleanance Cleansing Gel til fet og uren hud, mens Cleanance Hydra Cleanser passer godt til hud i uttørkende behandling. Men gode rensevaner er ikke nok… Du må også bruke en velegnet krem, slik som Cleanance Comedomed for å effektivt redusere kviser og hudormer.

Vær forsiktig med å bruke for mange produkter. Det er vanskelig å følge en veldig komplisert hudpleierutine. Jo enklere den er, jo enklere er det å følge den.

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

ezgif-6-857769664ce6.png

Motta gode råd til din hudpleierutine

  • Instagram

Følg oss på Instagram for gode tips og inspirasjon til din hudpleie