Historien tar oss tilbake nesten 300 år til en liten landsby i Sør-Frankrike. Den vakre landsbyen Avène ligger i Orb-dalen, i hjertet av Haut-Languedoc Nasjonalpark. De klimatiske forholdene gir en frodig vegetasjon og påvirkningen både fra Middelhavet og Atlanterhavet sikrer Avène et perfekt balansert klima med masse sol.

Men la oss ta det helt fra begynnelsen...

1736: Det sies at Marquis de Rocozels hadde en hest med en hudlidelse. For at hesten ikke skulle smitte de andre hestene, slapp Marquis den fri. Hesten fant ut at den kunne lindre plagene sine ved å rulle seg i og drikke vannet fra kilden i Avène. Det var slik at de pleiende egenskapene til Avène Termalkildevann ble oppdaget.

1743: Marquisen av Rocozels, som eier området, oppfører det første behandlingsspaet med Avène Termalkildevann, og de første pasientene ankommer Orb-dalen og kilden.

1826: Avène Termalkildevann anbefales av samtidens ledende franske hudleger, deriblant Dr. Jean-Louis Alibert.

1871: Amerikanerne oppdager Termalkildevannets kvaliteter under behandlingen av brannskadede personer etter den store brannen i Chicago.

1874: Avène Termalkildevanns omdømme brer seg og den franske regjeringen erklærer kildevannet «av offentlig interesse».

1975: Mr. Pierre Fabre, som er nært knyttet til sin region, kjøper området med Avène kilden og utvikler den termale aktiviteten i dalen. Det tilrettelegges for produksjon av Eau Termale Avène-produkter basert på kildevannets beroligende og irritasjonsdempende egenskaper.

Avène offentlig interesse

1990: Et nytt og moderne hydroterapisenter for personer med hudlidelser som atopisk eksem, psoriasis, brannsår m.m. åpner ikke langt unna de opprinnelige badene i Avène. Termalkildevannet føres i et sterilt system, direkte fra kildens utspring, til både senteret og produksjonsenheten.

1993 og 2003: Utvidelse av produksjonsanlegget.

2004: Utvidelse av hydroterapisenteret.

Avène
Avène termalkildevann

2007: Etablering av Water Research Center på området. Senteret står for kvalitetssikringen av termalkildevannet og driver også vitenskapelig forskning. I tillegg er de ansvarlige for evaluering, kommunikasjon og trening vedrørende Avène Termalkildevann.

2010: AQUACERT HACCP SERTIFISERING:  Avéne er det første hydroterapisenteret utelukkende dedikert til dermatologi som oppnår Aquacert HACCP Thermalisme® sertifisering. Sertifiseringen omhandler hygiene og helsesikkerhet innenfor spa-industrien og en slik sertifisering illustrerer Avènes fokus på nettopp dette.

17_CompoPacks_LES ESSENTIELS-retouch-APL

I dag har de terapeutiske fordelene til Avène Termalkildevann tillit over hele verden, fra USA til Japan og Kina. Hydroterapisenteret tiltrekker seg 2800 pasienter årlig og produktene til Avène er tilgjengelige i over 100 land. 

17_QUAD-CompoPacks_SPRAY-APLAT.png
output-onlinepngtools1.png

Vil du vite mer?

1709-02_181_stationthermale_avene_soins_
18-AVENE_Instit_Print_Post_Quarter1_Prod
5_Credit_D_CABROL.png