RØDHET I ANSIKTET

Et rødmende ansikt er ofte en del av det å ha sensitiv hud. Det finnes mange stadier og årsaker til rødhet i ansiktet.

ANSIKTSRØDHET

 

Hypersensitiv hud reagerer hurtig og overdrevent på temperaturforandringer, kulde, vind, irriterende rense- og hårpleieprodukter eller feil hudpleie. Perioden med rødme kan være av varierende varighet, men er alltid ubehagelig og plagsom. Det er et utbredt problem i Norge, hvor mange har en lys og ofte sensitiv hud.

Ansiktsrødme kan ramme alle hudtyper: tørr, fet eller kombinert hud.

ROSACEA

Rosacea er en godartet, kronisk inflammasjonstilstand i ansiktet. Sykdommen viser seg ved rødme, hevelse/ødemer og kvise-lignende tilstander, først og fremst i ansiktet. I sjeldnere tilfeller kan hårbunnen, ørene, brystet, halsen og ryggen også rammes. En variant av rosacea rammer også øynene. Rosacea rammer fortrinnsvis kvinner og typisk i 30-50 års-alderen. Menn som har sykdommer er ofte hardere rammet enn kvinner. Sykdommen er spesielt vanlig i Skandinavia på grunn av vår lyse, ofte sensitive hud. Mange berørte er ikke klar over at de har rosacea. Rosacea er kronisk og kan ikke kureres. Sykdommens forskjellige symptomer kan derimot behandles.

Det er viktig at hypersensitiv hud med tendens til rødme og hud med rosacea får riktig pleie, både for å redusere ubehag med også fordi det kan være forbundet med lav selvfølelse. Avène Anti-redness er en serie med målrettede hudpleieprodukter som forebygger og reduserer hud med tendens til ansiktsrødme.