Øyesminke

Øyesminke

Fremhev øynene dine med øyesminke. Mascara, øyenbrynsblyant..., en rekke øye- og øyenbrynsprodukter med høy toleranse for å fremheve selv de mest sensitive øynene.

0 resultat

FINN UT MER
FINN UT MER

Hvilken sminke bør jeg velge for sensitive øyne?

Renner og rødmer øynene dine lett ved den minste kontakt med sminkeprodukter? Viser øyelokkene dine allergiske reaksjoner som rødhet, tetthet, prikking eller til og med kløe når du kommer i kontakt med kosmetikk? Dette er mest sannsynlig fordi du har sensitiv hud og/eller øyne.  

Denne økte sensitiviteten rundt øynene og/eller slimhinnene kan være relatert til hudtypen din, kontaktlinsebruk eller tørre øyne (når øynene ikke produserer nok tårer).

Imidlertid er vakkert sminkede øyne fortsatt mulig for de med sensitive øyne. Bruk bare øyesminke som respekterer sensitiviteten din. Dette betyr at du må se etter sminkeprodukter for sensitiv hud som er parfyme- og parabenfrie.

Det er derfor Eau Thermale Avène har designet to øyesminkeprodukter med høy toleranse:

  • De Couvrance øyenbrynblyant, i blond eller brun, for å viske ut pletter i øyenbrynene og redefinere utseendet ditt.
  • Couvrance High Tolerance Mascara kan du trygt bruke uten bekymringer for å forbedre øynene dine og gjøre at dine blå, grønne eller brune øyne skiller seg ut. Den er spesielt egnet for kontaktlinsebrukere.

Et annet tips: hvis du har sensitive øyne, unngå vannfast mascara, som krever at du gnir det sensitive øyet mer når du fjerner sminken. Bruke termalkildevannsspray. å fiksere øyesminken.

Til slutt, for din hudpleierutine om kvelden, velg en skånsom sminkefjerner som passer til din hudtype.

Trinn-for-trinn-sminke for sensitive øyne

Før du bruker øyesminke, bør skjønnhetsrutinen din starte med å bruke en øyebehandling egnet for sensitiv hud. Påført morgen og kveld vil dette bidra til å lindre, avslappe og/eller fukte øyeområdet og øyelokket.

Skjul lilla-blå mørke ringer med Gul korrigeringsstift. Bruk fingertuppen eller en fin børste, påfør fargen i små strøk, og deretter bland og trykk forsiktig fargen inn i huden. Om nødvendig kan du deretter påføre en Compact Foundation Cream eller Fluid Foundation Corrector, bank lett for å unngå å fjerne korrektorpinnen.

Tegn deretter noen få linjer med øyenbrynsblyant Følg formen på øyenbrynene og forleng den litt for å fremheve brynbenet. For et subtilt resultat, velg en nyanse som matcher fargen på øyenbrynene dine og håret ditt.

Avslutt med å påføre mascara for sensitive øyne, noen ganger kalt dermatologisk mascara for å legge til volum til de øvre og nedre vippene. For å intensivere utseendet kan du påføre opptil tre strøk med mascara. Den beste måten å øke volumet på vippene på er å vente noen sekunder mellom de to første strøkene – tiden det tar å påføre en leppepomade, for eksempel.

Hvordan får du øyesminken til å vare?

Hvis du vil at øyesminken skal vare hele dagen, ikke hopp over det første trinnet med påføring av øyekremer. De utgjør en utmerket base for sminken din på dagtid. De må brukes på rene øyelokk, fri for sminke. Ved å fukte øyeområdet glatter de ut øynene og gjør påføring av sminke enklere.

Et annet tips: spray et snev av termalkildevannsspray ca 20 cm fra ansiktet og la det tørke naturlig for å forlenge holdbarheten til øyesminken.

Back to top